Hoe pak je een videoproductie goed aan?  

Vier stappen voor dé perfecte video!

STAP 1:
Wat wil je bereiken met je video? Wat is je doel?

 

We starten met een korte intake. We willen natuurlijke weten wie je bent, wat je wilt bereiken en wat je graag wilt vertellen. Wil je bijvoorbeeld meer leads genereren, je bedrijf goed presenteren of een product in de spotlights zetten. En wie gaat je video bekijken. Wie is je doelgroep? Want iedere doelgroep heeft zo z’n eigen interpretatie. Met deze informatie gaan wij aan de slag en bepalen we de boodschap. We gaan jouw verhaal professioneel vertalen naar een video, specifiek voor jouw kijkers.

STAP 2:
Jouw ideeën omzetten in een plan van aanpak.

 

Een duidelijk plan van aanpak, heel inzichtelijk voor jou. Vervolgens vertalen wij het dan naar een kort visueel verhaal. Het script wordt geschreven en we laten zien hoe de video wordt opgebouwd. Is het een animatie, dan zorgen wij ervoor dat jouw verhaal tot leven komt met de nieuwste animatietechnieken. We maken een inschatting van de werkzaamheden, kosten en een tijdplanning, zodat je precies weet wanneer je het eerste resultaat kunt verwachten. Dat alles zetten we om in een heldere offerte.

STAP 3:
We gaan snel aan de slag met jouw productie!

 

Na jouw ‘go’ gaan we het plan verder uitwerken en starten wij met de opnames. Het is de hoogste tijd om te gaan filmen. De beste draaidag is een dag waarop je meters maak. We doen dit aan de hand van het draaiboek, wat we vooraf hebben vastgelegd. We geven hierin ook aan wat er van jou wordt verwacht, zodat de opnames goed en efficiënt verlopen. Tussen het uitwerken van het plan en de opnames zit soms een paar weken, maar als het moet kan het ook vaak sneller. Laat ons gerust weten wat je wensen zijn.

STAP 4:
En uiteraard zetten we de puntjes op de ‘I’.

 

Als al het beeldmateriaal geschoten is, dan kunnen we de opnames afmonteren tot een mooie video. Daarbij worden onze video’s standaard voorzien van professionele colorgrading. Vervolgens zoeken we daar dan de juiste muziek en voice-over stem erbij. Na ons eerste oplevering krijgt je er standaard twee review rondes bij. En is je video of animatie helemaal klaar, dan ontvang je het bestand uiteraard in het juiste formaat, zodat je deze snel en makkelijk kunt uploaden.

Video marketing overtuigd

 

Een kernboodschap helder overbrengen? Er is geen enkel communicatiemiddel dat meer overtuigd dan een goede video productie. Want ook jouw doelgroep is steeds meer visueel ingesteld. Recent onderzoek toont aan dat het aantal mensen dat met video wordt bereikt veel hoger ligt dan bij een geschreven tekst. Video verhoogt de toegankelijkheid, duidelijkheid én betrokkenheid. Doe er je voordeel mee!

De eerste seconden!

 

Jouw bedrijfs- of promotiefilm vertelt jouw verhaal. De eerste 10-20 seconden zijn cruciaal. Jouw klanten bepalen dan of het de moeite waard is om verder te kijken of af te haken. Jouw verhaal moet goed zijn. Het moet boeien, het moet de moeite waard zijn om te blijven kijken. Zorg er dus voor dat jouw klanten vanaf het begin worden geprikkeld en dat jij de juiste oplossing biedt!

Eenvoud!

 

Een goed verhaal is vaak simpel en begrijpelijk. Hoe lastiger het is om jouw boodschap te volgen, hoe sneller klanten hun aandacht verliezen en dus afhaken. Hou daarom je videoproductie eenvoudig. Vertel in max. anderhalve minuut (ons advies) goed en bondig waar het om draait. Wat is jouw unieke oplossing. Gebruik niet teveel vakjargon, de meeste kijkers zijn leken in jouw vakgebied.